Hotel met zwembad Conservatorium Hotel Amsterdam

Conservatorium_Hotel_zwembad_Amsterdam_groot
Conservatorium Hotel ligt in het centrum van Amsterdam, op loopafstand van Stedelijk Museum, Van Gogh Museum en Concertgebouw. In de buurt liggen ook Rijksmuseum en Vondelpark.
Adres:
Van Baerlestraat 27, Amsterdam,
1071 AN Nederland ‎
020 206 1730‎

Informatie over het Conservatorium Hotel Amsterdam met Spa:

Het Conservatorium Hotel in het kort
Piero Lissoni: mix van Hollandse Gouden Eeuw en Italiaans design
Grensverleggende kamers
Verzamelplaats van eersteklas culinair aanbod in ontspannen sfeer
Holistisch welzijn: Akasha Holistic Wellbeing Center
Ontmoetings- en evenementenruimtes
Milieuvriendelijke & duurzame bedrijfsvoering: Green Globe
Kijkje in Amsterdam
Design HotelsTM
Bedrijfsmanagement & waarden

Hotel met zwembad / spa Conservatorium Hotel Amsterdam – In het kort

Conservatorium_Hotel_zwembad_Amsterdam_groot_2
Hotel met zwembad Conservatorium Hotel, dat in 2011 is geopend, is gehuisvest in het beroemde gebouw van het voormalige Sweelinck conservatorium. Dit nieuwe luxury lifestyle hotel is centraal gesitueerd tussen de belangrijkste musea van Amsterdam, direct naast het Museumplein, het Concertgebouw en parallel aan het prestigieuze modedistrict en de P.C. Hooftstraat. Het interieurconcept is, net als de rest van het hotel, gerealiseerd door de bekroonde Italiaanse meubel- en interieurontwerper Piero Lissoni. Het Hotel herbergt 129 kamers en beslaat acht verdiepingen. Het pand kent diverse kamercategorieën, uiteenlopend van superior, deluxe en grand deluxe tot suites van verschillend formaat. In het 1000 vierkante meter Akasha Holistic Wellbeing Center staan de fysieke en emotionele behoeften centraal. De afzonderlijke gym en spa zijn opgezet om bezoekers te stimuleren een betere balans, welzijn en innerlijke harmonie te bereiken via een echte holistische benadering die alle aspecten van een gezonder leven ondersteunt. Onder leiding van de gevierde Nederlandse chef-kok Schilo van Coevorden wordt vorm gegeven aan Tunes Restaurant & Bar by Schilo. Daarnaast beschikt het hotel over gevarieerde ontmoetings-en evenementenlocaties die allemaal voorzien zijn van natuurlijk daglicht en hypermoderne technologie. Het Conservatorium is onderdeel van een geheel nieuwe internationale Hotel Collectie, The Set, waaronder naast het Conservatorium Hotel; Café Royal, Regent Street London en Hotel Lutetia Rive Gauche Paris.
Dit hotel boeken

Piero Lissoni: mix van Hollandse Gouden Eeuw en Italiaans design

Hotel met zwembad Conservatorium Hotel Amsterdam
Het Conservatorium Hotel Amsterdam is gehuisvest in het beroemde gebouw van het voormalige Sweelinck conservatorium. Dit laatnegentiende-eeuwse bouwwerk van de befaamde Nederlandse architect Daniel Knuttel fungeerde oorspronkelijk als behuizing voor de Rijkspostspaarbank. De bouw luidde een stadsvernieuwing in van het Museumplein, een gebied dat er tot dan toe verwaarloosd bij lag. Knuttel werd geprezen om zijn vermogen tot het combineren van eenvoud en functionaliteit. Honderd jaar later, bij het herscheppen van dit spectaculaire gebouw, heeft de bekroonde meubel- en interieurontwerper Piero Lissoni uit Milaan deze traditie opnieuw omarmd.
Het hotel is overal doordrenkt van de kenmerkende stijl van Lissoni, waarbij de ongelofelijk rijke historie van het gebouw als achtergrond fungeert. Lissoni staat bekend om zijn sobere lijnen, ingetogen stoffen en grijstinten waarin hier en daar heldere accenten zijn aangebracht. Hij wordt gezien als een van de meest vooraanstaande en interessante Italiaanse ontwerpers. Zijn strakke ontwerpen zijn een mengvorm van modernistische en hedendaagse chique en contrasteren op speelse wijze met het constante bad van natuurlijk daglicht dat overal de hoge ruimten van het gebouw binnen dringt.
Meubels van toonaangevende Italiaanse producenten als Kartell en Cassina zijn prominent geplaatst in alle gemeenschappelijke ruimten, terwijl decoratieve elementen zoals authentieke Aziatische tapijten zorgen voor een gevoel va vertrouwd comfort. De verfijnde eenvoud van het hotel is erop gericht een persoonlijke atmosfeer en ambiance te creëren waarin gasten en bezoekers zich direct thuis voelen”, aldus Lissoni. “Deze balans tussen aantrekkelijk design en gastvrije warmte speelt een sleutelrol in al mijn projecten en is een essentieel aspect van mijn werkzaamheden voor het Conservatorium Hotel.”

Hotelkamers van dit hotel met spa / zwembad – Grensverleggende kamers

Hotel met zwembad Conservatorium Hotel Amsterdam
Elke kamer heeft een balkon met uitzicht op de stad of het binnenplein.Conservatorium Hotel heeft 129 kamers met airconditioning die zijn voorzien van een cd-speler en een (laptop)kluis. Een gratis snelle internetverbinding (draadloos en via kabel) is beschikbaar. Elke kamer heeft een lcd-televisie met digitale zenders, een dvd-speler en betaalfilms. Elke kamer beschikt over een bureau, een kluis en een luidsprekertelefoon met voicemail. Elke badkamer is uitgerust met een aparte badkuip en douche met een extra diep bad en een regendouchekop. Daarnaast heeft elke badkamer ook een televisie, badjassen en make-up / scheerspiegels. Elke kamer heeft een minibar, een espressomachine en een koffiezetapparaat/waterkoker. Extra voorzieningen zijn onder andere een gratis krant en pantoffels. Bovendien kun je op verzoek gebruikmaken van voorzieningen zoals massagebehandelingen op de kamer, hypoallergeen beddengoed en een telefonische wekdienst. Een huishoudservice is dagelijks beschikbaar.
Dit hotel boeken

Verzamelplaats van eersteklas culinair aanbod in ontspannen sfeer

Hotel met zwembad Conservatorium Hotel Amsterdam
Een integraal element in de visie voor het Conservatorium Hotel is de creatie van restaurant- en barruimtes die niet alleen hotelgasten zullen aanspreken, maar ook zullen uitgroeien tot opzichzelfstaande bestemmingen voor zowel Amsterdammers als buitenlandse bezoekers. Het hotel krijgt hierdoor een bredere functie binnen de lokale cultuur. Alle eetgelegenheden in het Conservatorium Hotel staan onder leiding van de gevierde Nederlandse chef-kok Schilo van Coevorden, wiens culinaire stijl zich door de jaren heen voortdurend is blijven ontwikkelen. Hierbij heeft hij tradities vanuit de hele wereld overgenomen en zijn eigen signature aan gegeven, terwijl hij tegelijkertijd heeft vastgehouden aan het goede van eenvoud en een focus op lokale en seizoensgebonden producten.
Hotelgasten, Amsterdammers en bezoekers kunnen zich in de ochtend laven in de eerste zonnestralen met de meest heerlijke koffie-, thee- en zoete verleidingen van The Lounge. Hier kunnen ze het dagelijkse nieuws tot zich nemen in een van de comfortabele en grote zachte sofa’s die staan opgesteld in de elegante Atriumruimte. In het Atrium, dat moet uitgroeien tot het middelpunt voor zowel sociale bijeenkomsten als informele zakelijke ontmoetingen, bevindt zich ook een informele Brasserie. Hier kunnen de hele dag door elegante en lichte maaltijden worden genuttigd, waaronder salades, sandwiches, seizoensgerechten en een ‘catch of the day’.
Naast de brasserie is er het specialiteiten restaurant van het hotel, dat zich op de eerste verdieping bevindt en uitkijkt over het Atrium en de Paulus Potterstraat (waaraan het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum liggen). Het biedt lokale gerechten met ingrediënten uit de regio en een spannende avant garde touch, terwijl de restaurantgasten zich kunnen verlekkeren aan de indrukwekkende open keuken. Voor wie een verfijnde cocktail voor zich wil laten mixen, is de bar de ultieme drinkgelegenheid van de stad. Met een internationale drankkaart, een afzonderlijke, verhoogde rooklounge, een chique decor, een dj, en smaakvol eten in tapasstijl heeft deze bar van het Conservatorium Hotel alles in zich om de nieuwe spot van Amsterdam te worden. De officiële naam van het specialiteiten restaurant en de bar is: Tunes Restaurant & Bar by Schilo.

Holistisch welzijn: Akasha Holistic Wellbeing Center

Hotel met zwembad Conservatorium Hotel Amsterdam
Het Conservatorium Hotel biedt haar gasten een plek waar zij lichaam en geest terug in balans kunnen brengen, de alledaagse spanningen van zich af kunnen laten glijden en de essentie van welzijn kunnen herontdekken. In het 1000 vierkante meter Akasha Holistic Wellbeing Center staan de fysieke en emotionele behoeften centraal. De afzonderlijke gym en spa zijn opgezet om bezoekers te stimuleren een betere balans, mindfulness en innerlijke harmonie te bereiken via een echte holistische benadering die alle aspecten van een gezonder leven ondersteunt.
De ruimte is volgens de vier elementen onderverdeeld in verschillende gebieden, hetgeen bijdraagt aan herstel en verjonging op elk terrein. ‘Aarde’ bestaat uit een lounge waar vers gemaakte biologische sandwiches en vruchtensappen worden aangeboden.
‘Water is de spa en bevat een zwembad van 18 bij vijf meter, een watsu pool voor hydrotherapie en een hamam, inclusief een afzonderlijke hamambehandelkamer met een verwarmde marmeren plaat voor lichaamscrubs, peelings en aromatische zeepmassages. De gym bevat moderne apparatuur waar gasten speciaal op hun wensen afgestemde privélessen kunnen krijgen. De organische bar serveert voedzame sapjes, natuurlijke energiedrankjes en gezonde maaltijden.
‘Vuur’ is de gym, uitgerust met de meest geavanceerde apparatuur, zoals een Kinesis Personal van Technogym ‘Lucht’ is een kalmerende vredige ruimte voor groeps- of privélessen in onder meer pilates, yoga, tai-chi en meditatie, met speciaal geselecteerde muziek die wisselt met het ritme van de dag. Het zwembad biedt een oase van kalmte en sereniteit en laat de gast genieten in een comfortabele omgeving waar de eenvoud van Lissoni’s ontwerp terugkeert.

Ontmoetings- en evenementenruimtes

Het hotel heeft niet alleen prachtige kamers en publieke ruimten, maar ook gevarieerde en flexibele ontmoetings- en evenementenlocaties die voorzien zijn van hypermoderne technologie. Het hotel biedt in totaal 330 vierkante meter aan ontmoetingsruimten, verdeeld over zes verschillende zalen met natuurlijk daglicht.

Milieuvriendelijke & duurzame bedrijfsvoering: Green Globe

Hotel met zwembad Conservatorium Hotel Amsterdam
Conservatorium Hotel Amsterdam heeft een overeenkomst ondertekend met de Green Globeorganisatie die zich richt op het duurzaam exploiteren en managen van bedrijven in de reis- en toeristenbranche. Dit onderstreept de gezamenlijke inspanning om het hotel op verantwoorde wijze te ontwikkelen en opereren. Green Globe is internationaal erkend en aangesloten bij de UNWTYO, de wereldwijde toerismeorganisatie van de Verenigde Naties. Het is een operationeel systeem dat hotels en reisorganisaties in staat stelt om de negatieve impact van hun bedrijfsvoering op het milieu en de bijbehorende afvalproductie te minimaliseren. Daarnaast streeft men er naar om meer duurzame energie en onbewerkte materialen te gebruiken en een structuur te creëren voor duurzaam beheer op de lange termijn. Belangrijk wapenfeit tot dusver is dat The Conservatorium Hotel een geothermisch warmtepompsysteem heeft aangebracht dat de natuurlijke warmte in de grond gebruikt voor een uiterst efficiënte energiedistributie en verwarming van het hotel.

Kijkje in Amsterdam

Conservatorium Hotel kopieert de servicegerichte waarden van haar zusterhotel, het Mamilla Hotel, door de introductie van personeel dat mede getraind is in persoonlijke storytelling. Aan elke gast wordt een Host toegewezen – een combinatie van een conciërge en een medewerker gastenrelaties. Deze regelt niet alleen reserveringen en arrangementen maar biedt de hotelgast ook een persoonlijk inkijkje in Amsterdam door hen deskundig advies te geven en zelfs kennis te laten maken met inwoners van de hoofdstad. De Host fungeert voor de hotelgasten als hun ‘vriend’ in Amsterdam; deze speciale service laat de gast de stad op een ongekende manier ervaren.

Design HotelsTM

Hotel met zwembad Conservatorium Hotel Amsterdam
Design HotelsTM vertegenwoordigt en positioneert een selectie van 200 onafhankelijke hotels in 40 landen over de hele wereld. Meer dan een verzameling van hotels, Design Hotels is een verzameling verhalen. Elk verhaal weerspiegelt de ideeën van een hotelier met visie, een “Original”, iemand met passie voor echte gastvrijheid, culturele authenticiteit en grensverleggende architectuur. Alle “Originals” staan voor de individuele, esthetische en service gerichte ervaringen die de hotels te bieden hebben. Volgens Jeroen Sirag, Director of Sales & Marketing Conservatorium Hotel: ‘De samenwerking met Design HotelsTM als vertrouwd internationaal gastvrijheidsmerk is een natuurlijke relatie voor het Conservatorium Hotel. Met een voorliefde voor bijzondere architectuur en design, de avontuurlijke reiziger en uitmuntende service, delen we een gemeenschappelijke visie. Design HotelsTM heeft altijd voorop gelopen als het gaat om het identificeren van smaakvolle en authentieke ontwerpen wereldwijd. Deze visie belichaamt onze strategie en kijken uit om met elkaar een sterke en creatieve samenwerking te ontwikkelen.

Bedrijfsmanagement & waarden

Het Conservatorium Hotel is onderdeel van een groep onafhankelijke hotels, waaronder het Mamilla Hotel Jerusalem, Café Royal Hotel Londen (dat in het voorjaar van 2012 haar deuren zal openen) en Lutetia Hotel Paris. De hotels vormen onderdeel van het in 1978 door Chairman Alfred Akirov opgerichte vastgoedbedrijf Alrov, dat wordt geleid door Managing Director Georgi Akirov. Alrov is een vooraanstaand marktleider met ruim 30 jaar ervaring in ontwikkeling en beheer van en investeringen in unieke gezichtsbepalende gebouwen en projecten in Europa.
Net als haar zusterhotels wordt het Conservatorium Hotel geleid door een in Londen gevestigd managementbedrijf waar CEO Massimo Ianni aan het hoofd staat. Op het indrukwekkende CV van Ianni prijken onder meer vijftien jaar ervaring bij Hyatt Hotels & Resorts, een senior managementpositie en adviseursrol bij het Faena Hotel & Universe (Buenos Aires) en een functie als adviseur van Giorgio Armani voor de lancering van het Armani Hotel Dubai.
Conservatorium Hotel Amsterdam en de andere hotels uit de collectie richten zich op het bieden van het hoogste niveau aan luxe en een verfijnde, persoonlijke service. Deze hotels borduren voort op de individuele waarden en het erfgoed van iedere afzonderlijke locatie. Voor de internationale gast en de lokale gemeenschap worden nieuwe, hedendaagse bestemmingen van topklasse gecreëerd met bijzondere vormgeving en dito interieurs. Met geavanceerde technologie, vernieuwende restaurant- en barconcepten, exclusieve en inspirerende holistische centra met wellness spa & gym faciliteiten staan deze hotels borg voor de meest hoogwaardige serviceverlening die een gast zich kan wensen.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Details weergeven

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten