Als u in behandeling bent in bij Reade, kan zwemmen of oefenen in (warm) water deel uitmaken van uw revalidatieprogramma. U zwemt dan individueel of in een groep, altijd onder begeleiding van een fysiotherapeut of sportinstructeur. Op de locatie Overtoom is het NIET mogelijk te zwemmen zonder dat u een revalidatieprogramma volgt.
In het therapiebad van Sportcentrum Reade op locatie Dr. Jan van Breemenstraat kunt u wel zwemmen zonder dat u een revalidatieprogramma volgt. Hier zijn kosten aan verbonden.
Reade biedt en ontwikkelt hoogwaardige, specialistische revalidatie-geneeskunde en reumatologie. Naast onze twee hoofdlocaties in Amsterdam, aan de Overtoom en de Dr. Jan van Breemenstraat, biedt Reade specialistische zorg, ondersteuning en advies in tal van ziekenhuizen, specialistische kinderdagcentra, scholen voor speciaal onderwijs en verpleeghuizen in Amsterdam en omstreken.
Zwemeducatie Reade is een initiatief van het sportcentum Reade op het gebied van zwemlessen voor het A-, B- en C-diploma van het branche-instituut NRZ (Nationale Raad Zwemdiploma’s). De zwemlessen worden gegeven in het therapiebad van Sportplaza Mercator. Met Zwemeducatie Reade spelen we in op de toenemende vraag naar specifieke zwemlessen voor kinderen van het speciaal onderwijs. Ook voor kinderen uit het reguliere basisonderwijs, die meer dan gemiddeld aandacht nodig hebben, is er plek in de zwemles. Door een bundeling van kennis van het kinderteam van Reade met ervaren zwemonderwijzers bieden wij een hoogwaardig zwemlesproduct aan waarbij ‘aandacht voor het kind’ en ‘inlevingsvermogen’ sleutelbegrippen zijn. Wij vinden het belangrijk dat zowel kinderen als ouders met plezier naar zwemles gaan. Om dit te realiseren geven wij lessen in kleinschalig groepsverband waarbij voor ieder kind veel individuele aandacht is. Ons motto is: zwemles is leuk! Tot ziens in onze zwemschool!
De zwemlessen worden gegeven in het therapiebad van Mercator Sportplaza, Jan van Galenstraat 315 Amsterdam-west.
Het zwem-ABC bestaat uit een drietal Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het zwem-ABC is inhoudelijk gericht op het jonge kind. Bijna iedereen die in Nederland leert zwemmen wordt opgeleid volgens het zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemdiploma’s. Reade Zwemeducatie stimuleert het halen van het complete zwem-ABC. Voor de (zwem)veiligheid van kinderen is het van essentieel belang dat het volledige zwem-ABC wordt afgerond. Het is niet voor niks dat de NPZ I NRZ het zwem-ABC als ongedeeld leertraject heeft ingevoerd. Uw kind wordt na het behalen van het A- of B diploma automatisch doorgeplaatst.
Kindvriendelijkheid centraal
Bij de lessen staat kindvriendelijkheid voorop. “Inleven in het kind” en “het benaderen op niveau” zijn hierbij sleutelwoorden. De nadruk ligt vooral op het geven van vertrouwen aan de kinderen. Prestaties zijn in eerste instantie van ondergeschikt belang; die volgen vanzelf. Verder wordt er bij het lesgeven rekening gehouden met de persoonlijke ontwikkeling van uw kind. Gezien het kleinschalige karakter van Zwemeducatie Reade is hier te allen tijde invulling aan te geven: naast de aandacht die er gezien de kleine groepsgrootte sowieso altijd is, kan gedacht worden aan het geven van (individueel) bijles en het eenvoudig wijzigen van de samenstelling van lesgroepen.
Stimulering door ouders
Wij willen graag dat de kinderen de zwemopleiding leuk vinden en er later met plezier aan terug denken. Er wordt dus niet prestatiegericht lesgegeven en er is geen sprake van een zichtbare diplomadruk. Een positieve benadering waarbij niet de fouten maar de successen worden benadrukt, vloeit hieruit voort.
Om deze methodiek tijdens de lessen te kunnen hanteren, zal er ook buiten de lessen op deze manier over de zwemlessen gesproken moeten worden. Er wordt de ouders gevraagd om de kinderen niet onder druk te zetten. Dit zal alleen maar een negatief effect hebben en wordt tijdens de lessen gelijk opgemerkt.
Kortom
De zwemlessen kenmerken zich door: